Hua Hin - Sevärdheter

Euro Guest House, Hua Hin, Thailand

Innehåll:

Tillbaka till Euro Guest House

Info om Hua Hin

Kommunikationer

*Sevärdheter

Sport

Nattliv

Äta ute

Shopping

Info om Thailand

Senast uppdaterad: 12/05/2007

©2007 Euro Guest House

« Tillbaka

I Hua Hin

Järnvägsstationen

1922 kom järnvägen till Hua Hin och med den allt fler turister. Järnvägsstationens första byggnad var det kungliga väntrummet, byggt i samma vackra stil som Marukkhathayawanpalatset. Detta kungliga väntrum är ett populärt fotoobjekt idag, även om kungen inte använder det i samma utsträckning som tidigare, sedan Phetkasem Highway anlades. Det kungliga väntrummet ligger alldeles i anslutning till den stationsbyggnad som allmänheten använder idag.

Järnvägshotellet - Sofitel Central Hua Hin

Detta hotell byggdes år 1923 för att de allt fler turisterna skulle ha tillgång till ett modernt boende i staden. Hotellet byggdes på uppdrag av Thailands Statsjärnväg, och orginalbyggnaden är en träkonstruktion i kolonialstil.
Många av hotellets gäster var medlemmar av kungafamiljen och av Bangkoks förnäma familjer. Kung Rama VII och hans drottning återfanns även de bland gästerna. Under Andra Världskriget fungerade det som gömställe för Free Thairörelsens medlemmar.
Idag drivs hotellet av den franska hotellkedjan Sofitel i samarbete med thailändska Central Group, därav det otympliga namnet. Hotellet ägs dock fortfarande av staten.
Hotellet är värt att besöka då man i trädgården hittar figurklippta buskar och träd i form av en rad olika djur. Man kan även titta på den gamla järnvägsservisen, vilken finns utställd i antika träskåp i matsalen.

Piren

I norra änden av Naretdamri Rd. ligger de två parallella pirerna. Det är intressant att se på när fiskarna lastar av sin fångst av alla möjliga sorters fiskar. Piren är även en bra plats att i den svalkande brisen bevittna soluppgången. Man kan även ta med metspö för att själv prova fiskelyckan.

Klai Kangwon Palace

Eftersom kungen för närvarande befinner sig i Hua Hin har allmänheten inte tillträde till palatset. Därför dröjer information om Klai Kangwon ett tag.
Ta sig dit:
Detta palats ligger i norra utkanten av Hua Hin. Kör Phetkasem Rd. mot Cha Am, sväng höger enligt skyltning.

 

 
Panee Butterfly Garden

Förutom fjärilar av en mängd olika arter hittar man även fåglar och fiskar här. Alltsammans i en trevlig omgivning med orkideer, blommor och träd. Man har även anlagt en trädgård med medicinalväxter.
Panii Butterfly Garden ligger mittemot Klai Kangwon Palatset och är öppet dagligen 10.00-18.00.
Inträde, utlänningar: 150 baht, thailändare: 40 baht
Tel: 032-512 642

Khao Hin Lek Fai

Från toppen av Hin Lek Fai (Flintberget) har man en magnifik utsikt över hela staden, med golfbanan precis nedanför och havet i bakgrunden. I parken uppe på toppen slingrar sig stenbelagda gångvägar mellan planterade buskar och naturligt förekommande träd och bambusnår till de olika utsiktspunkterna.
Ta sig dit:
Följ Chomsin Rd. över järnvägen och fortsätt rakt fram i ca 1.5 kilometer. Efter ett tag kommer man till en korsning, där man svänger vänster uppför ännu en backe och in på parkeringen.

Söder om Hua Hin

Khao Takiap

Berg vid det södra slutet av stranden, kanske mest känt för sina många apor och den underbara utsikten över Hua Hinbukten.
Läs mer »

Khao Krailat

Khao Krailat ligger en bit inåt land från Khao Takiap sett. Även på detta berg finner man ett tempel, som naturligtvis heter Wat Krailat. Härifrån har man en underbar utsikt över bergen i bakgrunden. Man tar sig upp på berget via en lång trappa med över 100 steg.
Ta sig dit:
Samma väg som till Khao Takiap, men istället för att ta till vänster kör du åt höger. Infarten till Khao Krailat, som du ser från vägen, ligger bara några meter bort åt höger.

Suan Son - Pine Tree Garden

Suan Son är ett rekreationsområde för armén, med en underbar, lång sandstrand, öppet för allmänheten.
Läs mer »

Nationalparken Khao Sam Roi Yot

Khao Sam Roi Yot fick nationalparksstatus 1966, som Thailands första marinpark. Här hittar man fantastisk natur, och ett varierat djurliv. Avstånd från Hua Hin ca 60 km söderut.
Läs mer »

Väster om Hua Hin

Vattenfallet Pala-U (i nationalparken Kaeng Krachan)

Vattenfallet Pala-U är ett måste när du är i Hua Hin. Fallet är en del av nationalparken Kaeng Krachan, och ligger drygt 6 mil väster om staden. Förutom vacker natur finns här mängder av fjärilar av alla storlekar och färger.
Läs mer »

Norr om Hua Hin

Marukkhathayawanpalatset

Teakpalats ca 14 kilometer norr om Hua Hin byggt för Rama VI's räkning.
Läs mer »

Nationalparken Kaeng Krachan

Kaeng Krachan är Thailands största nationalpark belägen i provinsen Phetchaburi. Parken består av en av de tätaste och mest välmående regnskogarna i Thailand. I parken finns ett antal Karenbyar, vilka kan besökas.
Läs mer »

« Tillbaka


Euro Guest House, 40/41 Soi Condo Tanawit, Amnuay-Sin Road, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan 77110, THAILAND
Tel/Fax: +66 (0)32-53 00 68 - e-post: webmaster@euroguesthousehuahin.com